Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Pecorino Romano DOP Prijs x Kg (±0,25Kg) FIX
Pecorino Romano DOP Prijs x Kg (±0,25Kg) FIX
Meer informatie
Artikelnummer | ART07775 |
---|---|
Eenheid | Kg |
Verpakt per | 1 |
Koelkast product | Ja |
Diepvries product | Nee |
Allergenen informatie | Melk |
Productomschrijving
De Pecorino Romano DOP is een harde, gerijpte schapenkaas met een krachtige, zoute smaak. Deze eeuwenoude kaas uit Lazio maakte al deel uit van het dagelijkse dieet in het oude Rome en wordt nog steeds volgens traditioneel recept gemaakt. Het wordt verkocht in een stuk van ongeveer 250g.
Structuur en smaak: deze kaas van schapenmelk is hard en droog, met een korrelige structuur en een stevige, niet-eetbare korst. De smaak is uitgesproken zout, pittig en intens, mede dankzij het rijpingsproces waarbij de kaas meerdere keren met grof zout wordt ingewreven.
Toepassing: pecorino romano is bij uitstek geschikt om te raspen of in dunne plakjes te snijden. Dankzij de lange houdbaarheid is hij ook praktisch in gebruik in de professionele keuken.
Foodpairing: onmisbaar in Romeinse pastaklassiekers zoals cacio e pepe, amatriciana en carbonara. Combineert daarnaast goed met rauwe tuinbonen, knapperig brood of stevige vleeswaren. Qua drank past een krachtige rode wijn zoals Sardijnse Cannonau of Chianti hier uitstekend bij.
Structuur en smaak: deze kaas van schapenmelk is hard en droog, met een korrelige structuur en een stevige, niet-eetbare korst. De smaak is uitgesproken zout, pittig en intens, mede dankzij het rijpingsproces waarbij de kaas meerdere keren met grof zout wordt ingewreven.
Toepassing: pecorino romano is bij uitstek geschikt om te raspen of in dunne plakjes te snijden. Dankzij de lange houdbaarheid is hij ook praktisch in gebruik in de professionele keuken.
Foodpairing: onmisbaar in Romeinse pastaklassiekers zoals cacio e pepe, amatriciana en carbonara. Combineert daarnaast goed met rauwe tuinbonen, knapperig brood of stevige vleeswaren. Qua drank past een krachtige rode wijn zoals Sardijnse Cannonau of Chianti hier uitstekend bij.