Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
BONI Parmigiano Reggiano 200g
BONI Parmigiano Reggiano 200g
Meer informatie
| Artikelnummer | ART07742 |
|---|---|
| Fabrikant | BONI |
| Eenheid | Stuk |
| Verpakt per | 15 |
| Koelkast product | Ja |
| Diepvries product | Nee |
| Allergenen informatie | Melk |
Productomschrijving
De Parmigiano Reggiano van Boni is een klassieker uit Parma, Noord-Italië, ambachtelijk bereid van rauwe koemelk in koperen ketels. De kaas heeft een rijpe geschiedenis van wel meer dan negen eeuwen. De wrongel wordt met de hand gesneden en verwarmd, waarna de kaaswielen maandenlang rijpen onder streng toezicht van het officiële Parmigiano Reggiano-consortium. Deze kaas is volledig natuurlijk en van oorsprong lactosevrij en wordt verkocht in een stuk met een hoeveelheid van ongeveer 200g.
Structuur en smaak: de kaas heeft een korrelige, licht brokkelige structuur en een volle, zoute smaak met nootachtige en umami-tonen. De rijping zorgt voor complexiteit en droogheid.
Toepassing: ideaal om te raspen over pasta, risotto of soep. Ook geschikt in schilfers of als smaakmaker in vullingen en sauzen.
Foodpairing: combineert prachtig met balsamicoazijn, rauwe ham, noten, vijgen of een glas Chianti Classico.
Boni SpA is al meer dan een eeuw gespecialiseerd in de productie van Parmigiano Reggiano en de rijping van Grana Padano. Wat begon met een zuivelfabriek in Parma groeide uit tot een van de grootste producenten in Italië, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 19.000 ton kaas. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en combineert het familiebedrijf traditie met moderne productietechnieken. Op ruim 400 hectare eigen landbouwgrond wordt voer verbouwd voor 2000 melkkoeien, waarmee Boni volledige controle houdt over de kwaliteit – van de stal tot aan het verpakte stuk kaas.
Structuur en smaak: de kaas heeft een korrelige, licht brokkelige structuur en een volle, zoute smaak met nootachtige en umami-tonen. De rijping zorgt voor complexiteit en droogheid.
Toepassing: ideaal om te raspen over pasta, risotto of soep. Ook geschikt in schilfers of als smaakmaker in vullingen en sauzen.
Foodpairing: combineert prachtig met balsamicoazijn, rauwe ham, noten, vijgen of een glas Chianti Classico.
Boni SpA is al meer dan een eeuw gespecialiseerd in de productie van Parmigiano Reggiano en de rijping van Grana Padano. Wat begon met een zuivelfabriek in Parma groeide uit tot een van de grootste producenten in Italië, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 19.000 ton kaas. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en combineert het familiebedrijf traditie met moderne productietechnieken. Op ruim 400 hectare eigen landbouwgrond wordt voer verbouwd voor 2000 melkkoeien, waarmee Boni volledige controle houdt over de kwaliteit – van de stal tot aan het verpakte stuk kaas.
Technische informatie
Laat je inspireren door de recepten van Boni: Recepten


