PODERE Mozzarella Bufala 125g FIX  

PODERE Mozzarella Bufala 125g FIX  
Registreer als klant of login om prijzen te kunnen zien.
Meer informatie
Meer informatie
Artikelnummer ART07693
Fabrikant PODERE DEI LEONI
Eenheid Zakje
Verpakt per 16
Koelkast product Ja
Diepvries product Nee
Allergenen informatie Melk
Productomschrijving
De Mozzarella di Bufala van Podere dei Leoni is een traditionele, bolvormige kaas uit Italië, gemaakt van 100% buffelmelk. Deze ambachtelijk bereide mozzarella is geliefd om zijn rijke smaak en wordt verpakt in eigen vocht om versheid en structuur te behouden.

Structuur en smaak: de kaas heeft een elastische, licht gelaagde textuur met een parelwit, glanzend uiterlijk. De smaak is uitgesproken en licht zout, met subtiele wilde tonen die typerend zijn voor buffelmelk. De eetbare korst is iets steviger en zorgt voor een prettig contrast.
Toepassing: mozzarella di bufala komt het best tot zijn recht wanneer hij kort op kamertemperatuur wordt gebracht en vervolgens in plakken of stukken wordt geserveerd. Door zijn delicate structuur is hij niet geschikt om lang te verhitten, maar wel perfect als verse toevoeging op warme gerechten vlak voor het serveren. Ook ideaal als hoofdingrediënt in klassieke salades of als luxe element in een antipasti-assortiment.
Foodpairing: ideaal te serveren in salades zoals caprese, of als romige topping op pizza’s. Combineert ook uitstekend met sappige tomaten, gegrilde aubergine of prosciutto crudo en is heerlijk in gerechten als pasta alla Norma.

Podere dei Leoni is in 1998 opgericht door jonge, gedreven ondernemers uit Campanië, met een diepe verbondenheid met hun streek en de tradities van zuivelbereiding. Sindsdien staat het familiebedrijf bekend om zijn ambachtelijke buffelmelkproducten van hoge kwaliteit. De filosofie van Podere dei Leoni is helder: produceren met respect voor natuur, hygiëne en authenticiteit. Alleen buffelmelk van streng geselecteerde, DOP-gecertificeerde boerderijen wordt gebruikt – de basis voor hun romige mozzarella en karaktervolle kazen. Alles wordt volgens traditionele methodes bereid, met oog voor versheid en puurheid, voor een smaak die zowel verfijnde als veeleisende liefhebbers aanspreekt.