Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
VALMETAURO Caciotta Olive 180g
VALMETAURO Caciotta Olive 180g
Meer informatie
| Artikelnummer | ART27741 |
|---|---|
| Fabrikant | TREVALLI |
| Eenheid | Stuk |
| Verpakt per | 8 |
| Koelkast product | Ja |
| Diepvries product | Nee |
Productomschrijving
De Caciotta Olive van Valmetauro is een smeuïg, halfhard kaasje van 180g gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en schapenmelk, verrijkt met stukjes groene olijf. Deze variatie is geïnspireerd op een oude traditie uit de regio Le Marche, waar het gebruikelijk was om kazen op smaak te brengen tijdens de herfstoogst. De korst is eetbaar en de kaas wordt gemaakt zonder conserveringsmiddelen.
Structuur en smaak: zachte en romige textuur met fijne gaatjes. De smaak is mild, licht zoutig en verrijkt met het fruitige karakter van groene olijf.
Toepassing: perfect in plakken bij brood of focaccia, in koude of lauwwarme salades, of als smaakmaker in een ovenschotel.
Foodpairing: combineert uitstekend met verfijnde witte wijnen, zoals Verdicchio, of met een frisse rosé.
Valmetauro staat voor de traditionele kazen uit Le Marche en wordt geproduceerd door Trevalli Cooperlat. In de kaasmakerij in Colli al Metauro worden de kazen ambachtelijk bereid en verpakt, met oog voor streekgebonden vakmanschap. Het assortiment omvat onder andere de bekende en beschermde Casciotta d'Urbino DOP en Pecorino di Fossa DOP, naast diverse andere regionale specialiteiten. Valmetauro brengt zo de rijke smaaktradities van Le Marche naar de hedendaagse keuken, met kazen die geworteld zijn in het lokale erfgoed en geliefd zijn in binnen- en buitenland.
Structuur en smaak: zachte en romige textuur met fijne gaatjes. De smaak is mild, licht zoutig en verrijkt met het fruitige karakter van groene olijf.
Toepassing: perfect in plakken bij brood of focaccia, in koude of lauwwarme salades, of als smaakmaker in een ovenschotel.
Foodpairing: combineert uitstekend met verfijnde witte wijnen, zoals Verdicchio, of met een frisse rosé.
Valmetauro staat voor de traditionele kazen uit Le Marche en wordt geproduceerd door Trevalli Cooperlat. In de kaasmakerij in Colli al Metauro worden de kazen ambachtelijk bereid en verpakt, met oog voor streekgebonden vakmanschap. Het assortiment omvat onder andere de bekende en beschermde Casciotta d'Urbino DOP en Pecorino di Fossa DOP, naast diverse andere regionale specialiteiten. Valmetauro brengt zo de rijke smaaktradities van Le Marche naar de hedendaagse keuken, met kazen die geworteld zijn in het lokale erfgoed en geliefd zijn in binnen- en buitenland.


