Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
BONI Grana Padano Grattugiato 1Kg
BONI Grana Padano Grattugiato 1Kg
                        Meer informatie                
                | Artikelnummer | ART07771 | 
|---|---|
| Fabrikant | BONI | 
| Eenheid | Zak | 
| Verpakt per | 5 | 
| Koelkast product | Ja | 
| Diepvries product | Nee | 
| Allergenen informatie | Melk | 
                        Productomschrijving                
                De Grana Padano Grattugiato van Boni is een kant-en-klare, vers geraspte kaas van rauwe, deels afgeroomde koemelk.  Grana Padano is een harde Italiaanse kaas, vernoemd naar de korrelige structuur van de kaas en de Povlakte in Italië (Padano in het Italiaans). De wrongel wordt fijngesneden en gekookt in koperen ketels, waarna de kaas minimaal negen maanden rijpt in speciaal gecontroleerde ruimtes. Dankzij de fijne structuur is hij direct klaar voor gebruik in de professionele keuken. Deze kaas is van nature lactosevrij en wordt geraspt verkocht in een zak van 1Kg. 
Structuur en smaak: de kaas heeft een iets zachtere, maar nog steeds droge structuur en een milde, zoute smaak met lichte nootachtige tonen. De rijping van minimaal 9 maanden zorgt voor een evenwichtige en toegankelijke smaak.
Toepassing: perfect om direct te gebruiken over pasta, gnocchi, minestrone of ovenschotels. Ook geschikt als milde smaakmaker in sauzen en vullingen.
Foodpairing: past goed bij rauwe ham, artisjok, walnoten of een glas lichte rode wijn zoals Bardolino.
Boni SpA is al meer dan een eeuw gespecialiseerd in de productie van Parmigiano Reggiano en de rijping van Grana Padano. Wat begon met een zuivelfabriek in Parma groeide uit tot een van de grootste producenten in Italië, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 19.000 ton kaas. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en combineert het familiebedrijf traditie met moderne productietechnieken. Op ruim 400 hectare eigen landbouwgrond wordt voer verbouwd voor 2000 melkkoeien, waarmee Boni volledige controle houdt over de kwaliteit – van de stal tot aan het verpakte stuk kaas.
Structuur en smaak: de kaas heeft een iets zachtere, maar nog steeds droge structuur en een milde, zoute smaak met lichte nootachtige tonen. De rijping van minimaal 9 maanden zorgt voor een evenwichtige en toegankelijke smaak.
Toepassing: perfect om direct te gebruiken over pasta, gnocchi, minestrone of ovenschotels. Ook geschikt als milde smaakmaker in sauzen en vullingen.
Foodpairing: past goed bij rauwe ham, artisjok, walnoten of een glas lichte rode wijn zoals Bardolino.
Boni SpA is al meer dan een eeuw gespecialiseerd in de productie van Parmigiano Reggiano en de rijping van Grana Padano. Wat begon met een zuivelfabriek in Parma groeide uit tot een van de grootste producenten in Italië, met een jaarlijkse verkoop van meer dan 19.000 ton kaas. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer en combineert het familiebedrijf traditie met moderne productietechnieken. Op ruim 400 hectare eigen landbouwgrond wordt voer verbouwd voor 2000 melkkoeien, waarmee Boni volledige controle houdt over de kwaliteit – van de stal tot aan het verpakte stuk kaas.
 


