Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
RAMAZZOTTI Amaro 30% 70cl
RAMAZZOTTI Amaro 30% 70cl
Meer informatie
Artikelnummer | ART05225 |
---|---|
Fabrikant | RAMAZZOTTI |
Eenheid | Fles |
Verpakt per | 6 |
Koelkast product | Nee |
Diepvries product | Nee |
Productomschrijving
Amaro Ramazzotti is een klassieker onder de Italiaanse kruidenlikeuren, met een geschiedenis die teruggaat tot 1815. Op basis van een geheim recept met maar liefst 33 zorgvuldig geselecteerde kruiden, specerijen, bloemen en fruitsoorten uit de hele wereld, biedt deze amaro een rijk en harmonieus smaakprofiel. De fles van 70cl is ideaal om in huis te hebben voor ieder moment van genieten.
Smaak: intens en evenwichtig met tonen van bittere kruiden zoals rabarber en gentiaan, frisse sinaasappelschil, mediterrane aroma’s van rozemarijn en oregano, florale accenten en een warme, kruidige ondertoon.
Serveersuggesties: drink hem klassiek met ijs, een schijfje komkommer en een plakje gember of ga bijvoorbeeld voor een twist met de ‘Irishman in Milan’: combineer Amaro Ramazzotti met Jameson whiskey, passievruchtensap, gembersiroop en eiwit voor een romige, kruidige cocktail.
Alcoholpercentage: 30%
Ramazzotti is in 1815 opgericht in Milaan door Ausano Ramazzotti, een jonge ondernemer met een passie voor kruiden en specerijen. In een tijd van politieke onrust ontwikkelde hij een bitterlikeur op basis van 33 kruiden, bloemen en vruchten: Amaro Ramazzotti. Enkele jaren later opende hij zijn eigen bar nabij de Dom van Milaan, waar zijn creatie uitgroeide tot het favoriete drankje van de stad. Na zijn dood werd het familiebedrijf voortgezet, zelfs na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. In de decennia erna groeide Ramazzotti uit tot een internationaal icoon, bekend om zijn smaak en stijlvolle uitstraling.
Smaak: intens en evenwichtig met tonen van bittere kruiden zoals rabarber en gentiaan, frisse sinaasappelschil, mediterrane aroma’s van rozemarijn en oregano, florale accenten en een warme, kruidige ondertoon.
Serveersuggesties: drink hem klassiek met ijs, een schijfje komkommer en een plakje gember of ga bijvoorbeeld voor een twist met de ‘Irishman in Milan’: combineer Amaro Ramazzotti met Jameson whiskey, passievruchtensap, gembersiroop en eiwit voor een romige, kruidige cocktail.
Alcoholpercentage: 30%
Ramazzotti is in 1815 opgericht in Milaan door Ausano Ramazzotti, een jonge ondernemer met een passie voor kruiden en specerijen. In een tijd van politieke onrust ontwikkelde hij een bitterlikeur op basis van 33 kruiden, bloemen en vruchten: Amaro Ramazzotti. Enkele jaren later opende hij zijn eigen bar nabij de Dom van Milaan, waar zijn creatie uitgroeide tot het favoriete drankje van de stad. Na zijn dood werd het familiebedrijf voortgezet, zelfs na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. In de decennia erna groeide Ramazzotti uit tot een internationaal icoon, bekend om zijn smaak en stijlvolle uitstraling.
Technische informatie
Laat u inspireren door de cocktails van Ramazzotti
Recepten