Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
CANTINA DI NEGRAR Appassimento Rosso Veneto IGT 75cl
CANTINA DI NEGRAR Appassimento Rosso Veneto IGT 75cl
Meer informatie
| Artikelnummer | VIN00741 |
|---|---|
| Fabrikant | CANTINA DI NEGRAR |
| Eenheid | Fles |
| Verpakt per | 6 |
| Koelkast product | Nee |
| Diepvries product | Nee |
Productomschrijving
De Appassimento Rosso Veneto IGT Passito van Cantina di Negrar is gemaakt van ingedroogde inheemse blauwe druiven volgens de traditionele methode. Deze wijn combineert een blend van druiven met een uitgesproken karakter en benadrukt duidelijk de typische kenmerken van het wijngebied waar hij vandaan komt.
Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella en andere druiven volgens de regelgeving
Type wijn: halfdroge rode wijn
Gebied: heuvels in de omgeving van Verona
PROEFNOTITIES
Kleur: robijnrood met meer ontwikkelde nuances
Geur: complex, met tonen van kers en vanille
Smaak: harmonieus, vol en fluweelachtig, met een lange afdronk en kruidige tonen
Foodpairing: rood vlees, zowel gegrild als gestoofd; uitstekend bij oude kazen
Te serveren bij 16-18 °C
De Cantina di Negrar is een coöperatie waar generaties wijnmakers samenwerken met hart en ziel voor de regio Valpolicella, met name Valpolicella Classica, het thuis van Amarone. Sinds de oprichting in 1933 bundelden zeven lokale ondernemers hun krachten om de wijnproductie te verbeteren en de regio te beschermen. Met respect voor traditie en een focus op kwaliteit en innovatie zetten zij zich in om de optimale druiventeelt van Valpolicella te behouden en toekomstbestendig te maken. Hun aanpak combineert energie en creativiteit met jarenlange ervaring, waarmee ze een toonaangevende producent van Amarone, Ripasso en Appassimento zijn geworden. Hun motto is de kracht van samenwerken om het beste uit de wijnstreek te halen.
Druif: Corvina, Corvinone, Rondinella en andere druiven volgens de regelgeving
Type wijn: halfdroge rode wijn
Gebied: heuvels in de omgeving van Verona
PROEFNOTITIES
Kleur: robijnrood met meer ontwikkelde nuances
Geur: complex, met tonen van kers en vanille
Smaak: harmonieus, vol en fluweelachtig, met een lange afdronk en kruidige tonen
Foodpairing: rood vlees, zowel gegrild als gestoofd; uitstekend bij oude kazen
Te serveren bij 16-18 °C
De Cantina di Negrar is een coöperatie waar generaties wijnmakers samenwerken met hart en ziel voor de regio Valpolicella, met name Valpolicella Classica, het thuis van Amarone. Sinds de oprichting in 1933 bundelden zeven lokale ondernemers hun krachten om de wijnproductie te verbeteren en de regio te beschermen. Met respect voor traditie en een focus op kwaliteit en innovatie zetten zij zich in om de optimale druiventeelt van Valpolicella te behouden en toekomstbestendig te maken. Hun aanpak combineert energie en creativiteit met jarenlange ervaring, waarmee ze een toonaangevende producent van Amarone, Ripasso en Appassimento zijn geworden. Hun motto is de kracht van samenwerken om het beste uit de wijnstreek te halen.